Waregem Expo // 8-9-10-11 November 2024

The Gentleman's Rally UK 2016
Calais-Wittersham-Calais
zondag 9 oktober 2016


NABESCHOUWING
 

De eerste editie van de Gentleman’s Rally bracht ons naar het land van de originele Gentleman, waar we de prachtige natuur van High Weald ontdekten, een uniek en historisch natuurgebied in het zuid-oosten van Engeland. De rit werd uitgetekend door Open Roads, steeds garant voor puur rijplezier.

De eendaagse startte met de zonnige ferryovertocht vanuit het Franse Calais. Na de korte briefing en stevig full English Breakfast konden de deelnemers van op het dek genieten van de warme en zonnige overzet. De sfeer zat er meteen in, en het beloofde een prachtige dag te worden! De roadbook startte onmiddellijk na ontscheping in Dover. Via het historische centrum van de stad reden we doorheen het glooiende groene landschap van High Weald. Via typisch smalle boerenbaantjes en vlotte slingerende tweevaksbanen kwamen we bij onze eerste stop: de werkshop van Classic Jaguar Racing, waar sinds 1990 originele D-types worden gerestaureerd. Na een leerrijke rondleiding met enkele praktische tips reden we door tot de lunchstop in Hawkhurst. 

De tweede helft van de rit bracht ons terug naar Dover, waar we  langs het kasteel van Dover de stad opnieuw binnenreden onder een mooie ondergaande zon. Op de ferry huiswaarts konden de deelnemers napraten over deze unieke trip.

Bekijk hieronder de volledige fotoreportage!