Waregem Expo // 8-9-10-11 November 2024

The Gentleman's Rally UK 2017
Calais-Canterbury-Calais
zondag 1 oktober 2017


NABESCHOUWING
 

We blikken terug op een geslaagde derde editie van de Gentleman’s Rally, die ons deze keer leidde langs de prachtige groene wegen van Kent, ook wel gekend als ‘The Garden of England’. 

We verzamelden aan de carferry in het Franse Calais, waar de deelnemers hun goodiebags en rallyplaten ontvingen. Na het inschepen volgde een korte briefing en een stevig full English Breakfast. De zee was woelig, maar de zon kwam algauw piepen door de wolken. De sfeer voor de rest van de dag was gezet!

Het roadbook startte onmiddellijk na ontscheping in Dover. Via het historische centrum van de stad ontdekten we het glooiende groene landschap van Kent. Via een combinatie van de typisch smalle omhaagde ‘boerenbaantjes’ en vlotte slingerende tweevakswegen kwamen we aan bij The Flying Horse Inn, een traditionele Kentish Inn opgericht in de 16e eeuw met een mooie selectie traditionele bieren en lokale Kentish ales.

Na deze deugddoende verfrissing ging de rit verder. We kruisten de groene long van Engeland en arriveerden via Faversham en Canterbury aan onze sfeervolle lunchstop The Duke William in het kleine maar mooie dorpje Ickham. Daar serveerde de sympathieke crew onze deelnemers een heerlijke en typisch Engelse Sunday Roast. 

Het derde en laatste deel van de rit leidde ons doorheen het natuurreservaat van Sandwich Bay, langs de krijtrotsen van het ‘White Cliffs Country’, de keienstranden van Deal en historisch erfgoed zoals Dover Castle terug tot de ferry in Dover. 

Aan de ferry was er eventjes een spannend moment omdat sommige deelnemers zich te laat aanmeldden aan de check-in en daardoor op een latere terugvaart geplaatst werden. Een paar telefoontjes en een kleine portie stress later kregen we dankzij de fijne samenwerking met P&O-ferries toch iedereen op dezelfde boot ingecheckt. We reserveerden er voor onze ‘Gentleman Drivers’ de stijlvolle Club Lounge, waar zij tijdens de terugvaart onder het genot van een glas bubbels konden napraten over deze unieke trip.

Bekijk hieronder de volledige fotoreportage. Klik op de foto om het volledige beeld te zien!
Op onze Facebookpagina vindt u dezelfde foto's terug. Daar kan u naar hartelust taggen, liken, sharen, downloaden, …


 

Dankwoord

Een woord van dank gaat uit naar DR Motors voor hun technische ondersteuning van dit event. Behalve voor de Gustor-geit die eventjes zonder adem zat hebben we gelukkig geen beroep moeten doen op hun diensten. Maar daar is waarschijnlijk niemand rouwig om!


Was u er dit jaar niet bij?

Bezorg ons dan hieronder uw contactgevens, dan houden wij u op de hoogte van onze volgende avonturen!


 

Fotografen van dienst: Beau Ackx, Gaultier Vilour en Mathieu Damiens